KROATIE, VAN ZAGREB TOT ZADAR
  • Bestemming Kroatië
  • Thema Cultuur
  • Budget 1000 - 2500€

Een tocht door een uniek stuk Unesco Werelderfgoed. Zoals generaal Radetsky, die ervan hield om met zijn Lippizanerhengst lange ritten te maken tussen Zadar en Zagreb.


Generaal Radetsky hield ervan om met zijn Lippizanerhengst, de beste van de Weense rijschool, lange ritten te maken tussen Zadar, toen nog het Italiaanse Zara, en Zagreb. Dit was het land van zijn keizer, en van Sissi, zijn koningin, het Oostenrijks- Hongaarse rijk, die machtige buurman van de Turkse Ottomanen. Met enkele van zijn favoriete huzaren, twee rijen laaiende knopen op hun borst, trok hij door de bosrijke bergen rond Lika, langs de watervallen en meren van Plitvice. Meer noordwaarts kondigden wijngaarden de nabijheid van een dorp of stadje aan, waar weldra de Radetsky-mars zou klinken, die Johan Strauss in 1848 te zijner ere schreef...

DAG 1 : Vlucht Brussel - Zagreb
Omschrijving Ophalen van uw huurwagen en vrij in de stad. Verblijf 2 nachten in Hotel AS Zagreb of het schitterende Hotel The Regent Esplanade in Zagreb. 

http://www.hotel-as.hr/eng/index.php
http://www.esplanade.hr/

DAG 2 : Zagreb

Verkenning van de historische benedenstad Zagreb.
 
DAG 3 : De meren van Plitvice (+/- 137km vanuit Zagreb)
Omschrijving Dit uniek Nationaal Park, Unesco-Werelderfgoed, met 16 meren die elkaar via een reeks van watervallen trapsgewijs voeden, is gelegen in een bosrijk berglandschap: wandelafstanden van 2 uur tot 8 uur. Verder naar Zadar: 5 nachten in Hotel Adriana of Hotel Diadora of Hotel Iadera
http://www.falkensteiner.com/en/hotel/adriana
http://www.falkensteiner.com/en/hotel/diadora
http://www.falkensteiner.com/en/hotel/iadera

DAG 4 : Het eiland Pag en de omgeving van Zadar
Omschrijving In het piepkleine middeleeuwse dorpje Nin prijkt een verrukkelijk vroegchristelijk kerkje (9de eeuw), het oudste van Kroatië. Verder naar het eiland Pag, met zijn indrukwekkende 'maanlandschappen'.

DAG 5 : Zadar
Omschrijving De meest noordelijke van de versterkte Dalmatische steden en vroegere hoofdstad van Dalmatië. Vier eeuwen Venetiaanse overheersing hebben hier hun sporen nagelaten, maar het is vooral de St.-Donatiuskerk die het symbool van de stad geworden is. Bezoek, bij voorkeur bij zonsondergang, de 'Riva' en het 'zeeorgel', een uniek concept van 35 buizen onder speciaal aangelegde trappen, die dankzij het samengaan van water en wind een harmonieus geluid voortbrengen.

DAG 6 : De Kornati-eilanden
Omschrijving Deze unieke archipel van 152 eilanden tussen Zadar en Šibenik, met abstrakte kale landschappen, kan alleen bezocht worden per boot met een speciale vergunning of met een georganiseerde excursie.

DAG 7 : Het Nationaal Park Paklenica (+/- 90km H/T)
Omschrijving Dit Nationaal Park ligt in het hart van het Velebit-gebergte en is befaamd om zijn indrukwekkende bergkammen en duizelingwekkende canyons.

DAG 8 : Terugvlucht Zadar – Brussel (OF: Zagreb-Brussel, +/- 285km)
Omschrijving OF: verlenging in een van onze kusthotels.

Prijs indicatie per persoon in 2pk : 7 nachten KO + huurwagen 7x24hr cat B (geen vlucht inclusief)
standaard cat. verblijf Hotel AS Zagreb 2nt + Hotel Adriana 5nt vanaf 750 euro pp in de lente (hoogseizoen 1052,- euro)
superieur cat.The Regent Esplanade 2nt + Hotel Iadera 5nt vanaf 937,- euro pp in de lente (hoogseizoen 1420,- euro) 
 
 

Suggesties