De schatten van Guatemala
  • Bestemming Guatemala
  • Thema Huwelijksreis
  • Budget 500 - 1000€

Een 8-daagse kennismaking met dit prachtige Latijns-Amerikaanse land. Een reis om niet snel te vergeten !


Soms wordt Guatemala ook wel het land van duizend en één kleuren genoemd. Het is ongetwijfeld één van de kleurrijkste landen van Latijns- Amerika en met zekerheid één van de meest innemende. Qua oppervlakte is het niet erg groot, drieënhalve keer België maar toch vind je er een grote diversiteit wat landschappen betreft: de Atlantische en de Pacifische kust, vulkanen die zich spiegelen in het heldere water van hoogtemeren, tropische laagvlakten en hooglanden. De hoofdstad is modern, maar de indiaanse of koloniale steden diep in het binnenland hebben hun typische karakter weten te behouden. Antigua was de eerste hoofdstad, gesticht door de Spanjaarden en is geklasseerd als "Monument van Amerika". De monumentale getuigenissen van de beschavingen uit de Oudheid verrijzen uit de groene oceaan van de wouden die ze hadden opgeslokt: de piramides en tempels van de oude Maya's, Tikal, Ceibal, Yaxha, Quirigua… De bevolking van Guatemala is hoofdzakelijk Maya en blijft sterk gehecht aan de aloude gebruiken en tradities. De markten, zoals die van Chichicastenango, zijn een waar festival van geuren en kleuren.

Dag 1 : GUATEMALA
Aankomst in de luchthaven van La Aurora, en pick-up van de huurwagen. Vertrek naar uw hotel in de stad Guatemala. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

Dag 2 : GUATEMALA – LA ANTIGUA
Vertrek per huurwagen naar La Antigua (45 km), aankomst in het hotel en check-in. La Antigua heeft de charmes van een kleine koloniale stad uit de 18e eeuw kunnen behouden. De stad is wonderlijk mooi en omringd door vulkanen en meren. La Antigua was de derde stad van de Nieuwe Wereld na Mexico en Lima en is nu een aangename koloniale stad. Vrij bezoek ondermeer aan de Plaza de Armas, waar ook het paleis van de kapiteins-generaal van Guatemala gelegen is. Bezoek aan de Universiteit van San Carlos die nu omgebouwd is tot een koloniaal museum, de Arco de Santa Catalina, het klooster van Santa Clara. Overnachting in het hotel. 

Dag 3 : LA ANTIGUA – PANAJACHEL (ATITLANMEER)
Vertrek per huurwagen naar Panajachel (90 km) aan de oevers van het Atitlánmeer, aankomst in het htoel en check-in. Mogelijkheid tot een optionele bootexcursie tot aan het dorpje van Santiago de Atitlán. Het meer is omringd door drie indrukwekkende vulkanen: de Toliman, de San Pedro en de Atitlán. Bezoek aan het dorpje van Santiago de Atitlán, de belangrijkste Tzutuhil pueblo. Het is een belangrijk weefcentrum waarvan de geweven huipiles zowel bij vrouwen als bij mannen zeer befaamd zijn. Overnachting in het hotel.

Dag 4 : PANAJACHEL (ATITLANMEER)
Mogelijkheid om de omringende dorpjes en een typische markt te bezoeken, zoals de markt van Solola (elke vrijdag) of van San Francisco el Alto (elke vrijdag) of Todos Santos Cuchumatanes (elke zaterdag) of ook de markt van Chichicastenango (elke donderdag en zondag). Daar kunt U ook de kerk Santo Tómas bezoeken waar de Indianen de katholieke heiligen en hun oude goden komen vereren. Terugreis naar Panajachel en overnachting in het hotel. 

Dag 5 : PANAJACHEL – RÍO DULCE
Vertrek per huurwagen (390 km) naar Ciudad de Guatemala en verder naar Río Hondo en de lage streken van Río Dulce. Onderweg mogelijkheid tot bezoek aan Quirigua, een opmerkelijke heiligdom dat gekend is voor zijn gebeeldhouwde zuilen die ongetwijfeld tot de mooiste uitingen van de monumentale Maya-beeldhouwkunst behoren. Mogelijkheid tot een bezoek aan de noordelijke groep, het centrale plein, het ceremonieplein en het tempelplein. Aankomst in het hotel in Río Dulce en check-in.

Dag 6 : RÍO DULCE
Mogelijkheid voor een bootexcursie op de río Dulce tot aan Livingstone, een verbazend dorpje waar kleurlingen leven die afstammen van de vroegere slaven. Het is ook mogelijk een excursie naar Castillo San Felipe te doen naar een kleine vesting uit de koloniale periode gebouwd door de Spanjaarden aan de oevers van de río Dulce temidden van tropische vegetatie. Overnachting in het hotel. 

Dag 7 : RÍO DULCE – GUATEMALA CIUDAD
Vertrek naar Ciudad de Guatemala en drop off van de huurwagen. Overnachting in het hote.

Dag 8 : CIUDAD DE GUATEMALA
Vrije voormiddag om een facultatief bezoek aan de stad of aan een museum (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) zoals b.v. het etnologisch museum, het Ixchel museum met prachtige collecties van traditionele drachten of het museum van de Popol Vuh. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

MOGELIJKE VERLENGING : TIKAL
U kan na de rondreis een extensie boeken naar Tikal met een bezoek aan de archeologische site en een extra nacht te Guatemala.

Dag 8 : CIUDAD DE GUATEMALA – TIKAL  – CIUDAD DE GUATEMALA
Vroege transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Flores. Onthaal en transfer naar Tikal. Bezoek aan de site die als het meest indrukwekkende Maya-oord wordt beschouwd. Tikal kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw. Duizenden vogels en apen leven hier sinds deze plaats voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommigen hoger zijn dan 70m. ‘s Namiddags transfer naar de luchthaven van Flores en vertrek naar Guatemala-stad. Transfer en overnachting in het hotel. 

 

10083SAT-000533-

Suggesties